Cum să solicitați restituirea IRPF a prestației de maternitate sau de paternitate?

Agenția fiscală a anunțat că prestația de paternitate acesta va fi returnat în același mod ca și prestația de maternitate, deși hotărârea Curții Supreme, în care a confirmat această întoarcere, nu a vorbit despre prestațiile de paternitate. Prin urmare, de acum înainte în Spania, mulți părinți pot solicita conceptul de impozit pe venit care a fost reținut în perioada respectivă.

Aceste prestații sunt subvenții primite de părinții lucrători în timpul concediului de maternitate sau de paternitate. Cu toate acestea, nu toți tații și mamele nu vor putea revendica acest lucru rambursare, numai cei care au primit prestația din 2014 inclusiv. Anii precedenți li se va prescrie să solicite suma.

Pentru a efectua restituirile, Trezoreria a creat un mecanism care este operațional și care va rambursa toate sumele înainte de aprilie 2019, conform raportului agenției. Se lucrează în comun cu securitatea socială pentru a obține un canal rapid pentru a participa la toate pretenții ale Impozitul pe venit a fost reținut necorespunzător, în acest fel nu va trebui să depuneți toate declarațiile de venit corespunzătoare perioadelor respective.

Cum se solicită prestația de maternitate sau de paternitate?

Mama sau tatăl care dorește să solicite returnarea trebuie să facă o formă care este disponibil în site-ul agenției fiscale. Trebuie să o descărcați și să o completați cu datele personale solicitate. După aceea, există două modalități de a o depune, una ar fi telematică și cealaltă, formularul ar trebui tipărit pe hârtie și dus la o delegație a Agenției Fiscale.

Dacă părintele dorește să specifice o situație specifică sau anumite date, Administrația a recomandat prezentarea unei corectarea scrisă și restituirea veniturilor necuveniteși acolo, explicați cazul specific în care doriți să înregistrați.

Când vor fi returnate cererile IRPF?

Toate aceste randamente, atât de paternitate cât și de maternitate, 2014 și 2015 vor fi returnat înainte de aprilie 2019 conform Trezoreriei. Cu toate acestea, pentru a evita colapsul în sistem, toate acele revendicări din anii 2016 sau 2017 trebuie să aștepte până în ianuarie 2019 pentru a fi efectuate, deoarece va fi în acea dată când modelul va depune cererea IRPF.

În cele din urmă, pentru toate acele persoane care au fost mame sau tați în 2018, returul lor va fi reglementat cu campania de închiriere din acest an, care este prezentată în lunile aprilie, mai și iunie 2019.

Pe scurt dacă ați avut un copil în anii 2014-2018, ambele incluse, nu trebuie să ezitați să solicitați prestația de maternitate sau de paternitate atunci când formularul de cerere corespunzător cazului dvs. este disponibil. Este o proces simplu, care nu durează mult timp și pentru care suma de bani reținută în mod necorespunzător poate fi recuperată conform hotărârii Curții Supreme.

Înainte, impozitul pe venit personal ar trebui impozitat ca performanță în muncă, dar începând cu 2019, Toate prestațiile de maternitate și paternitate vor fi scutite de impozitul pe veniturile personale.

Dacă ați avut un copil în acei ani și aveți îndoieli cu privire la cererea pentru prestațiile de maternitate sau de paternitate, avocații sunt Legálitas, pentru a fi cititor al Hogarmanía, aceștia vor fi încântați să vă ofere o consultație gratuită sunând 91 558 97 64 sau lăsându-ne informațiile dvs. în următorul link.

Video: Icoană, salvată de foc, nu și de indiferență (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu