Plita cu inductie, plita sau gaz

Plita cu gaz

Aragazele cu gaz sunt cele tradiționale, care funcționează prin arzătoare unde gazul vine în contact cu flacăra. Sunt bucătăriile mai rapiddeși cu multe diferențe sunt și ele mai murdar. De asemenea, acceptă tot felul de articole de bucătărie, așa că nu trebuie să vă faceți griji pentru material. Sunt utilizate mai ales în bucătăriile profesionale pentru viteza lor și pentru utilizarea unui sistem energetic mai ieftin decât cel electric.

? Dezavantaje Sunt foarte murdare, deși totul este posibil. În plus, dacă sunteți nepăsători, va trebui să fiți conștienți de închiderea gazului și că flacăra nu se stinge în timpul gătitului pentru a evita scurgerile.

Plita ceramica

Este ceea ce noi numim în mod obișnuit plită electricădeși plăcile vitroceramice sunt de asemenea cele cu gaz sau cu inducție. Plita electrică din ceramică a reprezentat o revoluție în bucătărie, care a așezat plăcile electrice, care au consumat mai multă energie și s-au curățat mai rău. Se caracterizează prin lucrați cu orice recipient, puteți profita căldură reziduală Se lasă o dată oprit și sunt ușor de curățat, deși sub inducție. Deși sunt mai ieftine, consumă mai multă energie

Plita cu inductie

Se caracterizează prin a fi rapid, în siguranță, consumă mai puțină energie și fi foarte curat. Acest tip de plăci Încălziți direct tigaia, oala sau caserola, care trebuie să fie confecționat dintr-un material ferromagnetic, evitând pierderile de energie. În plus, farfuria nu este niciodată fierbinte în sine, așa că dacă aruncăm mâncarea nu arde și deci este mult mai ușor de curățat. Ei sunt și ei au cea mai recentă tehnologie ceea ce permite lucrurilor precum programarea timpului pe care doriți să îl activați sau detectează automat dacă există sau nu un container deasupra și în funcție de această pornire sau dezactivare.

? Dezavantaje Sunt mai scumpe decât plitele ceramice tradiționale și nu puteți găti cu niciun recipient.

Știi că ...

Deși este din ce în ce mai normal ca caserolele, vasele și cratițele să fie potrivite pentru aragazele cu inducție, nu toate sunt. Pentru a-l verifica, trebuie doar să aducă un magnet pieselor. Dacă magnetul se lipește, tigăile și caserolele sunt valabile pentru inducție. Și dacă nu sunt? Puteți găsi adaptoare pentru bucătărie, deși veți pierde o parte din energia produsă.

Și acum că cunoști fiecare tip de bucătărie, ce preferi?Spune-ne experiența ta.

Video: Plita pe gaz vs Plita inductie vs Plita electrica. Care este mai buna? Test (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu