Tipuri de containere pentru plante

Un balcon sau o terasă poate deveni autentice grădini înflorite. Pentru a crește tot felul de plante în aceste zone ale casei, mai întâi, trebuie să alegem containere (plantere și vase). Vom face alegerea pe baza criterii funcționale și estetice, selectând culorile și materialele care se potrivesc cel mai bine cu decorația terasei sau balconului nostru.

De asemenea, trebuie să ne asigurăm că aceste containere sunt cele mai multe mare este posibil, cu cât volumul său intern este mai mare, cu atât mai mult substrat putem include și, prin urmare, cu atât plantele se vor dezvolta mai bine. Rețineți că creșterea unei plante este direct legată de volumul de pământ disponibil. Pe lângă faptul că vor crește mai mult, plantele vor înflori și vor răspunde mai bine situațiilor de stres, cum ar fi seceta, dăunătorii, bolile ... În piață, putem găsi ghivece și plantatoare din diverse materiale.

Sfaturi practice

După ce a fost selectat recipientul corespunzător, asigurați-vă că Are o gaură în bază pentru a lăsa apa să iasă (Dacă vasul nu are gaură, se practică unul). Peste această gaură, unele bucăți de țiglă mărunțită sunt introduse în recipient pentru a evita pierderea substratului și, astfel, să se asigure drenaj corect a grădinarului.

Tipuri de containere pentru plante

1. Ghivece și lăstar

Deoarece acesta este un material poros, ajută pământul să se usuce înainte și, prin urmare, va fi necesar să împrumute creșterea atenției asupra irigării. Evaporarea apei prin nămol răcește pământul împiedicându-l să gătească. În plus, aceste containere de lut sunt foarte stabil datorită greutății sale și nu cad prin lovituri de vânt. Ghivecele din lut sunt de asemenea foarte decorative și, în prezent, există nenumărate modele și dimensiuni. În sine au devenit un obiect de decor.

Amazon

2. Recipient din plastic

recipiente din plastic acestea sunt mai ieftin și să permită o retenție mai mare de apă. Cu toate acestea, deoarece sunt foarte ușoare, pot fi copleșiți de vânt, mai ales când pământul este uscat. Un punct pozitiv este că, spre deosebire de noroi, acestea sunt greu de rupt. Imitațiile din teracotă din plastic pot fi, de asemenea, foarte decorative și greu de diferențiat la prima vedere.

Amazon

3. Containere metalice

containere metalice Acestea oferă o estetică foarte modernă și se potrivesc perfect cu designul majorității teraselor și balcoanelor actuale.

Amazon

4. Hidrojardinere

hidrojardineras acestea sunt mașini de plantat plastic care includ un mic rezervor de apă în partea de jos, care furnizează instalației cantitatea de apă necesară. Pentru a se asigura că există întotdeauna suficientă apă în rezervor, acestea au de obicei un dispozitiv aerian care indică conținutul de apă pe care îl are. Pentru a evita desecarea pământului, trebuie monitorizat nivelul apei, umplând rezervorul ori de câte ori este necesar. Din când în când, vom înmuia solul hidrojardinera de sus, astfel încât apa să crească în continuare omogen din rezervor.

Amazon

Video: 4 Tips To Grow Bougainvillea At Home - Gardening Tips (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu