5 animale care sunt foarte otrăvitoare și nu vă puteți imagina

Lumea animalelor păstrează o multitudine de specii foarte curioase și cu trăsături foarte surprinzătoare și surprinzătoare.

În Spania este comună asocierea otrăvitoare doar cu insecte (țânțari, albine, viespe ...), meduze și șerpi. Cu toate acestea, există multe specii care au caracteristicile cele mai periculoase decât unele insecte comune.

Nu vă lăsați îndepărtați de ochii tandri, de dimensiunile mici sau de aspectul lor inofensiv, deoarece otrava acestor animale ar putea fi foarte periculoasă pentru dumneavoastră!

Loris leneș

Pe lângă a lui aspect tandru și expresie plăcută, leneșul loris (Nycticebus) are și alte abilități necunoscute pentru majoritatea oamenilor, care departe de a ne ameți, servesc pentru a se apăra de prădătorii lor producând otravă.

Loris leneș, care este cam doar primatul considerat otrăvitor, deține un glanda în coate Produce o substanță otrăvitoare. Loris este capabil să răspândiți secrețiile alea Datorită corpului său care s-a combinat cu saliva și datorită dinților săi mici și ascuțiți poate efectua o mușcătură foarte otrăvitoare, ceea ce duce la producerea unui șoc anafilactic pentru prădătorul său.

Aceste caracteristici arată că într-adevăr lorisul trebuie să fie un animal sălbatic și nu un animal de companie, deși considerăm că este un animal îndrăzneț și prietenos.

Atunci când un animal sălbatic este obligat să trăiască într-un alt mediu, este, de asemenea, obligat să se adapteze cu forță. Loiul este pradă braconierilor și comercializat pe piața neagră, victimă a multor acțiuni crude pentru a strânge bani cu vânzarea sa.

Loris este, de asemenea, în pericol de dispariție.

Platypus

Cu siguranță platypus (Ornithorthynchus anatinus) este un animal foarte original și curios. Pe lângă faptul că este, împreună cu echidna, singurul mamifer care depune ouă, având ciocul de rață, coada similară cu cea a unui castor și a picioarelor de vidră, este, de asemenea, unul dintre puținele mamifere otrăvitoare care există

Masculul acestei specii are o pinten pe picioarele posterioare, prin care eliberează o otravă care poate cauza dureri mari oamenilor și moarte animalelor de dimensiuni mici și mijlocii.

Veninul de platou poate ucide chiar și un câine și deși nu are un efect atât de letal Ca și alte specii care nu sunt mamifere, este suficient de puternic pentru a slăbi inamicul.

Platypus injectează otrava cu glanda înțepătoare în înțepăturile sale.

Platypus este un mamifer australian foarte unic.

Cabrera Moss

Acest mic și discret mamifer de origine spaniolă nu atât de inofensiv după cum pare.

Mușchiul Cabrera sau Apa strâmbă (Neomis anomalus) trăiește în zone umede cu poluare curentă și redusă și se hrănește cu larve, insecte, moluște mici, viermi și pești mici. Sistemul lor digestiv este similar cu cel al unui șoarece, dar nu sunt considerate omnivore, deoarece preferă să își bazeze hrana pe prada pe care o prind.

Muzicienii din Cabrera au un otrava neurotoxica Ei nu folosesc pentru a cheltui prea multă energie atunci când își vânează prada. Această substanță paralizează rapid victimele sale, care uneori dublează acest mamifer voraz.

Mosgaño de Cabrera este un mic mamifer iberic.

Broasca săgeată albastră

Recipiente Azureus Este una dintre cele mai colorate și izbitoare broaște, datorită acesteia albastru intens și strălucitor. Trăiește la la sud de Surinam și Brazilia și este cunoscut sub numele de Broasca săgeată albastră sau Broasca de dart albastru, nume ales de către nativii acestor țări din cauza toxicității sale, din moment ce își freca otrava de săgețile lor sau săgeți pentru a-și imobiliza victimele.

Broasca săgeată albastră trăiește întotdeauna înconjurată de apă, iar culoarea sa albastră intensă avertizează prădătorii cu privire la toxicitatea ei, făcând-o una dintre cel mai toxic din lume.

Glandele tale de piele secretă toxine Ei folosesc ca apărare împotriva atacatorilor lor și otrava lor este mortală. Cu toate acestea, nu sunt periculoase în captivitate deoarece mâncarea oferită lor nu le permite să sintetizeze otrava.

Broasca săgeată albastră este foarte periculoasă în sălbăticie.

Melcul conic de marmură

melc conic de marmură (Conus marmoreus) este un moluscă conică (Conidae) din familia din moluște gastropode, cunoscut frecvent ca conuri. Această familie de moluște are o organ otrăvitor care constă din o glandă atașată de un dinte radular în formă de harpon.

Harponul este o modificare a radulei, un organ pe care moluștele îl folosesc ca limbă și dinți.

Melcul conului de marmură, în ciuda lui aspect frumos și coajă originală, este unul dintre speciile cele mai periculoase iar otrava sa poate fi fatală pentru oameni, producătoare paralizie și apoi moartea.

Veninul de melc conic de marmură este fatal pentru oameni.

Video: TOP 7 CEI MAI PERICULOȘI PĂIANJENI (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu