Alo Comidista: Sunt sanatoase clatitele de orez?

Isus: De fiecare dată când văd mai mult în jurul meu spectacolul oamenilor care întorc sticla de vin care tocmai a fost deschisă pentru a le arăta însoțitorilor lor că este o înțelegere. Cred că atunci când restaurantul îți spune că este în regulă, ar trebui să închizi: dacă vinăria vrea să producă un vin cu aromă dezgustătoare, iar unitatea îl oferă acolo, încetează să mai fii client al ambelor. Ce crezi? Mulți oameni sunt convinși că, dacă un client spune că vinul este rău, proprietarul hotelului trebuie să-l schimbe fără glumă, chiar dacă nu este așa.

Dragă Iisuse, îți mulțumesc că ai ridicat o dilemă morală interesantă și mi-ai întors credința în oamenii pe care îi scrii în acest birou. Cu vaporul în curând și indiferent cât am plăti pentru păsările de curte care vin vinuri de retur pentru posturare, aș spune că restaurantul trebuie să mănânce sticla. Dar, din moment ce nu am totul clar, am apelat la doi înțelepți ai vinului pentru a ne da părerea despre asta. "Sticla trebuie schimbată, fără a pune la îndoială", spune răspicat Federico Oldenburg. „Și, desigur, nu este taxat, cu condiția să fie returnat pentru un defect și nu pentru că clientului nu îi place vinul. Să ne gândim, de asemenea, că majoritatea oamenilor se aruncă la gaznate sticlele defecte le acceptă pentru că nu își dau seama sau pentru că nu cântă în restaurant. Conform unor statistici, aproximativ 10% din sticlele de pe piață au defecte. Imaginează-ți dacă toți s-ar fi întors! ”

Joan Gómez Pallarés apără dialogul: „Percepția vinurilor este diferită în funcție de oameni și culturi. Dacă aș fi cel de la restaurant, aș încerca să raționeze și să explic caracteristicile vinului pentru client. Dar dacă nu sunt îndeplinite condițiile pentru acest dialog și alternativa este altercația, aș renunța, aș schimba sticla și aș bea atât de bogat după ce am servit cu oamenii mei. ”

Sonia: Ți-am trimis tortul pe care l-am făcut pentru nepoata mea acum câțiva ani, cu toată intenția mea bună, dar a fost într-un dezastru major. Era de Halloween, de aceea am făcut-o din fantome. În primul rând este originalul, și apoi al meu.

Dragă Sonia, fără îndoială, tortul tău este mult mai înfricoșător decât originalul, așa că, într-un fel, ai atins obiectivul de a-ți teroriza nepoata. Vă încurajez să continuați să creați fistros de patiserie ca acesta și să le trimiteți la noi, pentru a vedea dacă într-o zi ne plimbăm Dezastre de cofetărie: Sonia special ca cele pe care le-am făcut cu personaje animate, Star Wars sau catastrofe Pinterest.

Manuela: Am o mică fermă ecologică. Aș dori să știu dacă este adevărat că anumiți pui (cred eu, chilieni) depun ouă fără colesterol sau dacă este un zvon nesatisfăcut.

Dragă Manuela, nu știu în ce rețea de terapii alternative, vindecare cu reiki sau alimente Feng Shui, veți vedea asta, dar confirm că este o farsă. După cum ne explică de la Egg Institute, din 1977 s-au efectuat analize care arată că ouăle de pui Araucana sau ouăle albastre au același sau chiar mai mult colesterol decât cele convenționale. Ceea ce nu este nici o dramă: atâta timp cât nu sunteți ca Edith Massey în Pink Flamingos și vă hrăniți practic cu ouă, nu vă vor crește semnificativ colesterolul din sânge.

Yolanda: Am vrut să știu părerea ta despre clătite de orez, porumb sau grâu. Am auzit că nu sunt rău, după cum gust, de câte ori nu devin un substitut pentru o masă. De asemenea, am vrut să știu dacă considerați tortilele folosite pentru fajitas sau tacos ca un substitut pentru pâine la o cină, de exemplu.

Dragă Yolanda, nu voi merge cu jumătate de măsură. Pentru mine, clătitele de porumb sau grâu „pentru a pierde în greutate” sunt o farsă pe care nici nu o hrănești și nici nu o satisfac: te umple doar cu aer. În cazul în care această părere a fost un pic părtinitoare de mania pe care o am, am întrebat unul dintre nutriționiștii noștri de referință, Aitor Sánchez (MiDietaCojea), care a ajuns să ne spună ceva similar: „Clătite de orez sau gustări Sunt o gustare minunată. În mod normal, ele transportă de obicei un exces de sare, pe lângă faptul că includ produse rafinate și uleiuri cu puțin interes nutrițional. O gustare mai ieftină, mai satioasă și mult mai practică este pur și simplu un fruct sau câteva nuci. ”

De asemenea, Sanchez nu este un mare fan al tortilelor pentru fișiere: "Sunt făcute cu făină nefermentată, deci vor avea mai puțini nutrienți disponibili și se folosesc și uleiuri de calitate inferioară. Dacă doriți să faceți un fajitas diferit și sănătos, înlocuiți-le cu Frunze mari de salată. ”Din partea mea, vă recomand o marcă bună de tortillas, făcute cu porumb nixtamalizat (gătit cu apă și var), mai bogate în niacină, fosfor, calciu și alți nutrienți: Regina Tortillas.

Andreacómeteelpollo: Îmi place să fac pui cu ardei roșu, ceapă, ierburi și un flux bun de vermut. Ideea este că am două fetițe, iar soțul meu este îngrijorat dacă sosul de pui le poate îmbăta. Același lucru îl încurc și primesc câteva masive fără să fi început primarul ...

Dragă Andreacómeteelpollo, alcoolul din sosuri se evaporă foarte mult odată cu gătitul. Suma care rămâne este de obicei minimă și mă îndoiesc că odată cu ea fiicele tale vor ajunge să bea ca smochinele aruncate într-un colț al pătuțului după ce au vomitat pe Dora umplutul lor. Acum, dacă sunteți una dintre acele mame moderne care își pedepsesc urmașii cu abstinență, în loc să le dați un pahar bun de Kina Santa Catalina, mai bine ignorați vermutul și trageți un truc de must cu mirodenii.

Isabel: rulourile de scorțișoară. Am încercat să le fac de două ori. Un dezastru Greu ca pietrele. Nu știu dacă este făina, timpul de coacere sau că aluatul nu crește suficient. Poate este drojdia? Recunosc că gătitul nu este treaba mea cu exactitate, dar îmi place. Problema este când iubirea mai mult decât bomboanele generează cărămizi care miros a scorțișoară ... :(

Dragă Isabel, gătitul nu este treaba ta, dar în loc să te pregătești să pregătești ceva simplu, nu te poți gândi la altceva decât să faci niște rulouri de scorțișoară. De ce nu sari într-un crocheembouche? Cum am mai multă răbdare decât Sfântul Iov, vă dau sfatul autorului celor mai moi și suculente rulouri de scorțișoară pe care le-am încercat, cele făcute de lituanianul Akvile Ziukaite pentru cafeaua Mostassa din Barcelona. Folosește făină de grâu vulgaris, lapte integral, unt, zahăr, sare, scorțișoară și drojdie proaspătă. După ce ați făcut aluatul, lăsați-l să se odihnească o oră, astfel încât să crească pentru a-și dubla volumul. După modelarea și punerea generoasă a scorțișoarei, puneți rulourile 15 minute în cuptor, deși acest timp poate varia în funcție de cantitate.

Înger: îți scriu în legătură cu coloana Dracului de vin, ciorba de pota și alte denumiri necorespunzătoare. În ea ai trecut în revistă o supă japoneză numită „pota”. Vă puteți imagina surpriza mea de a găsi în secțiunea din conserve a supermarketului meu obișnuit, pachete cu trei cutii de „POTA în sos american”. Și stupoarea mea când, chiar alături, l-am văzut pe fratele său mai mare, „POTÓN în sos american”.

Dragă Angel, mulțumesc că mi-ai trimis fotografiile. Știam că pota, un cefalopod mai grosier, mai puțin gustos și mai ieftin decât calmarul, pe care îl obișnuiești ca atare în unele bare. Dar nu știa nimic despre poton. Un nume foarte sexy, care îți deschide pofta de îndată ce îl auzi.

Jamaliche: Sunt un cubanez dependent de această secțiune. Astăzi am decis să vă scriu despre întrebarea crochetelor explozive din trecutul Alo. Cu ceva timp în urmă, în Havana au pus la vânzare câteva crochete industriale care au avut același efect. În presă s-a comentat că au avut loc mai multe accidente și s-a spus că se datorează faptului că aluatul nu l-a amestecat corespunzător și există grămadă de făină uscată care a explodat la prăjire.

Dragă Jamaliche, vă mulțumesc pentru contribuția dvs. la cazul misterios de crochete explozive ale La Chon Gorda. Mă zguduiesc doar gândindu-mă la o crochetă cubaneză industrială cu bucăți de făină și nu doar din cauza posibilității unei explozii ...

Iria și Isa: Comidista gustoasă, v-am scris din orice colț al Seviliei, întrebați dacă aveți de gând să ieșiți din dulap la același ritm ca Ricky Martin. Între timp, mâncăm o salată delicioasă și o servesc mulate cu o lingură de înghețată. Este o invenție a diavolului răspândit în oraș și nu știm ce asociație sau ONG să meargă pentru a pune capăt acestei erezii. Acesta pe care l-am atașat, vine în paella mică. Un sărut din problemele Lumii I (sau oriunde se află Sevilla).

Dragi Iria și Isa, vă văd un pic învechit: serverul a ieșit din dulap acum 20 de ani, mai mult sau mai puțin când dinozaurii au dominat Pământul. Într-adevăr, virusul salatei se răspândește ca un Ebola gastronomic, fără ca cineva să pară dispus să ia măsuri. Luni trecute am făcut un interviu în cadrul Pentru astăzi a Ființei proprietarului Donald din Sevilla și ne-a mărturisit că până și el a căzut în ispită. A dat un argument rezonabil - lingura de înghețată servește la măsurarea sumei pe care o pui în rație - dar apoi a explicat că a încetat să facă acest lucru în fața criticilor venite din partea puriștilor. Mi se pare mult mai frumos să am salata răspândită într-un mic fel de mâncare fără mai mult, să pot fi cu o maioneză suplimentară deasupra: este o prezentare mai naturală pentru un produs care nu are nevoie de mucegaiuri sau curlsiladas. În ceea ce privește asociația la care depuneți plângeri, vă recomand să mergeți la ODER (Observatorul Salatei Ruse), care colectează și condamnă cele mai mari nemulțumiri la salata sacră din Sevillian.

Marta: Dacă tocați cartofii (fie Rioja, cu carne sau coaste, fie pește) în câteva ore, se întăresc. Pe de altă parte, dacă le gătiți cu fasole sau broccoli, ele rezistă perfect pentru ziua următoare. Are vreun motiv să fie?

Dragă Marta, deși nu prea sunt de acord cu faptul că cartoful gătit este „perfect” a doua zi, diferența despre care vorbești are „un motiv de a fi”. Ce element este prezent în tocanite, dar nu în gătitul în apă? Fat. Și ce face grăsimea care se infiltrează cartoful în timpul gătitului în momentul în care se răcește? Compactează-l și întărește-l. Acest proces este și mai intens dacă puneți tocanele cu cartofi în frigider: nu se va întâmpla nimic care să-i împiedice să le mănânce, dar tuberculul în cauză va scădea mai multe puncte de textură, pe măsură ce devine mai păstos.

Juan: Din cultura mea culinară portugheză, îmi poți explica asta? Poate fi din cauza temei anisakis? Un val de frig la Lisabona?

Dragă Juan, știam că Fagot-urile moarte înghețate vii ale lui McNamara la Paris, dar puterile înghețate portugheze la Euro cu 99 sunt necunoscute pentru mine. Poate un cititor din iubita noastră țară vecină ne poate lumina în comentarii.

Alba: Bună dragă și iubită necredincioasă. Sunt un admirator feroce al tău, cei mai fideli și absoluti fani ai tăi. Atât de mult, încât a doua zi când am întâlnit un avocado foarte frumos pe piață, l-am botezat cu numele tău. Sunt în bucătăria mea de două luni dedicând tot felul de răsfăț și îngrijire, dar zilele lui de glorie se apropie de sfârșit. Nu mai este ce a fost și trebuie să-i dau un final fericit. Ce sugerezi?

Dragă Alba, nu știi ce greutate scoate din poștă. Trecuse ceva timp de când mi-a scris cineva de la López Ibor și mă întrebam dacă ar fi decis să te izoleze de lume, punându-ți în camere căptușite. Îți sugerez să dai avocado unuia dintre îngrijitorii care te controlează, să fie îngropat în grădina centrală. Cine știe, aceleași încolți, iar copacul ajunge să devină un simbol al iubirii noastre. La ce ar fi frumos? Notă mentală: avertizați îngrijitorii să arunce imediat acel rahat putred și mirositor care este nebun în cameră.

Maria: Am căutat de mult timp o strecurătoare chinezească, pentru a face pina colada sau supa ta magnifică din ceea ce este scos din anghinare. Bunica mea a avut una și îmi amintesc că merge foarte bine. Moulinex l-a vândut sub numele de Spiromix. Îl găsesc doar pe site-urile de ocazie, ceva scump și cu costuri de transport. Ați putea să-mi spuneți un magazin fizic din Barcelona sau un magazin online unde îl vând?

Dragă Maria, întrucât eu, în acest moment, în Aló nu am loquat pentru a răspunde mai multor prostii, am pus cererea dvs. în mâinile locotenentului meu Xavi Sorinas. Cu diligența sa obișnuită, Xavi a sunat la serviciul pentru clienți Moulinex, unde nu știau că acest model există pentru că el este mai vechi decât Jordi Hurtado. În prezent, acestea nu vând niciun supliment similar. La mâna a doua, și cu o simplă căutare pe eBay, am găsit un cuplu pentru 5 euro, ceea ce nu este o sumă de ruinat, deci șobolan.

Video: EL COMIDISTA. Patatas a la riojana contra patatas en adobillo (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu