Tataki de vită mediteraneană

Am păcătuit din nou. Încă o dată am răsfățat o rețetă pe care un prieten sau o cunoștință i-a plăcut, fără să înroșească în niciun fel. Dar bine, știi că o fac pentru tine, pentru a răspândi cunoștințele culinare, nu din cauza leneșului de gătit sau pentru că îmi lipsesc ideile. Este tot altruism pur.

Rețeta de astăzi am trimis-o către Laura Batalla, care pe lângă gătitul, munca și grija unei familii de cinci (plus un iepure) face câteva fotografii foarte frumoase ca aceasta, despre care în curând vor fi publicate într-o carte despre care vă voi vorbi deja în momentul ei La rândul ei a furat-o de la cumnatul ei, așa că îmi pare rău de 100 de ani. Acest tataki, care folosește o tehnică orientală, dar ingrediente foarte mediteraneene, ocolește sistemul tradițional - care marchează piesele în ultimul moment - pentru a juca în favoarea aromei, mai ales dacă vrei să consumi frig.

Singurele cerințe care trebuie îndeplinite pentru ca acest fel de mâncare să fie perfect este ca carnea să fie de bună calitate - profitați atunci când vedeți o ofertă, se îngheață perfect -, se taie într-un lingou obișnuit, astfel încât pansamentul să fie distribuit în mod egal și servit la temperatura camerei

dificultate

Pentru cei care nu au făcut un tataki în viața lor.

ingrediente

Pentru 4 persoane
  • 600 de grame de stoc de vită de bună calitate într-un lingou
  • 1/2 pahar de ulei de măsline extravirgin
  • 50 de grame de roșii uscate în ulei
  • Un cățel de usturoi
  • 16 frunze de busuioc
  • Sare grosieră
  • piper
  • Un var
  • Frunze de rudă sau canon pentru a însoți (sau un amestec de frunze verzi)

preparare

1. Într-un mortar, se toacă cățelul de usturoi cu puțină sare. Adăugați roșii uscate tăiate în fâșii și busuioc, acționați până când a rămas o pastă. Turnați uleiul puțin câte puțin, încercând să legați întregul și lăsați deoparte.

2. Salpimentați carnea și rosiți-o într-o tigaie sau fier de călcat la foc foarte mare timp de aproximativ 45 de secunde pe fiecare parte (marcaj). Intinde bine lingoul peste tot cu pasta de rosii, usturoi, ulei, suc de lime, piper si busuioc si lasa-l sa se odihneasca la frigider intre 12 și 24 de ore.

3. Serviți friptura însoțită de o salată verde, cu pâine prăjită sau cu cartofi prăjiți.

Video: 50 de saptamani in bucatariile lumii - Bucataria Italiana: Ton tataki cu piure de broccoli (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu