Omorât și labne de casă

Cu trei rețete în urmă sau acolo, când au venit pe scenă tunelele eșalonate, unii cititori au întrebat care este criminalul, de unde poate fi cumpărat și dacă nu este posibil să îl înlocuiesc cu brânză de căsuță, că mulți oameni - eu printre ei până l-am căutat - El crede că este la fel. Se dovedește că nu, acel (mató) este brânză și altul (brânza de casă) este un derivat lactat. Există na. Totuși, pe parcurs am rămas cu modul de a face această brânză catalană atât de bogată încât, apropo, este atât de ușor încât să pară o glumă. Cu toate acestea, rețeta a fost șchiop, așa că mi s-a părut să ofer un 2x1 și să includ Labne, o brânză tipică bucătăriei din Orientul Mijlociu, care este preparată pe bază de iaurt.

Câteva note: 1) Am folosit lapte de vacă, dar puteți folosi și lapte de capră sau de oaie; 2) Deși nu am făcut acest lucru, joc orice este acela prin infuzarea laptelui cu cimbru, rozmarin, busuioc sau - ce lapte! - Cardamom obțineți un pistonudo ucigaș; 3) în cazul labnei, iaurtul pe care l-am folosit este laptele grec de vacă, dar, din nou, își servesc omologii de capră sau oaie; 4) În cele din urmă, tifonul poate fi achiziționat de la o farmacie. Hala, până acum foaia.

dificultate

Atât de ușor încât îți vei înființa propria fabrică de brânzeturi fără să-ți dai seama.

PENTRU MATÓ

ingrediente

 • 1,5 l de lapte (din vacă, capră sau oaie)
 • Sucul de o lămâie și jumătate
 • Ieși afară

preparare

 1. Încălziți laptele, sareți-l și, chiar înainte de a se sparge să fiarbă, opriți focul. Adăugați sucul de lămâie pentru a-l tăia.

 2. Așteptați puțin până când laptele este temperat.

 3. Se strecoară laptele printr-o strecurătoare cu tifonul pliat (pentru a forma un strat dublu) pentru a arunca partea lichidă și a recupera solidul. Strângeți ușor cu mâinile pentru a scurge amestecul cât mai mult posibil.

 4. Faceți un șifon cu șifon și legați-l de unul dintre grătarele frigorifice. Puneți un bol dedesubt pentru a recupera apa care continuă să cadă din brânză. Lăsați-l să se așeze aproximativ 8 ore în interior, fără a atinge vasul.

 5. Scoateți și serviți cu miere, într-o salată sau zdrobiți cu ulei de măsline, pudră de usturoi și sare.

PENTRU LABNE

ingrediente

 • 1 kg de iaurt grecesc (vacă, capră sau oaie)
 • 1 lingură chimen în cereale (opțional)
 • Ieși afară

preparare

 1. Amestecați iaurturile cu sare după gust și, dacă doriți, chimenul.

 2. Treceți amestecul printr-o strecurătoare cu tifonul pliat (pentru a forma un strat dublu) și, cu grijă, faceți o hașură. Legați-l de un suport frigorific cu un bol sub el pentru a recupera apa. Este important ca brânza să fie suspendată, adică să nu atingă bolul.

 3. Se lasă la frigider 10-12 ore, până când este setat și are consistența unei brânze cremă. Dacă lași mai multe ore, obții o brânză solidă.

 4. Se servește într-un bol cu ​​puțin ulei de măsline însoțit de tostaditas, înfiorare, țepi, crudités sau toate la un loc. Poate fi folosit și pentru o vinetă (cu ardei piquillo și nuci, de exemplu), sau ca bază pentru o cremă răspândită.

Nota apărătorului: În ciuda clarității explicațiilor rețetei, există cititori care se îneacă într-o mare de îndoieli când adaugă sare. Pentru acești nehotărâți, indicațiile lui Carlos sunt 1 linguriță de sare comună la un litru de lapte pentru mató și 1 linguriță de sare pentru fiecare 500g de iaurt pentru labne.

Lasă Un Comentariu